26.5.13

Koprasaba BBQ ahjus

Kui oli koprajahi hooaja lõpp (aprilli alguses) siis panin lõpuks viimase koprasaba sügavkülma tallele. Mõtlemist ja lugemist oli palju, kuidas seda teha. Üks kirjutas, et imeline. Teine jälle, et see ei kõlba süüa...
Venna rääkis, et grillida ei saa, sulab ära jne jne
No ma ei tea, seda põnevam oli ja nii sündiski otsus, et teen selle sabakese hoopis BBQ ahjus. Ja tehtud see sai.

Ahju läks:
1 koprasaba
kergelt soolakat vett
100ml Kühne BBQ kastet
1tl soola

Esmalt oli koprasaba vaja sulatada. Selleks läks aega üleöö ja tegevus toimus siis soolvees. Tark inimene paneb koprasaba (selle saabudes koju) kohe soolvette, üleöö seisma sest sellist võimalust ei tohiks kaotada...



Selline ta siis oli pärast maitsestumist soolvees.
Edasi tuli keerulisem osa kuna "krokodillinahk" oli vaja maha saada. Selleks sai saba pandud grillile, tule peale, kuna kuumus lööb naha lahti.



Ütleme nii, et lõhn ei olnud just kõige meeldivam... Ja sellele järgnes naha maha koorimine ning siis oli tulemus järgmine. Ei näe just kõikse parem välja- nagu valge kala filee!




Selleks ajaks oli BBQ ahi paraja kuumuse sisse saanud.
Et koprasaba ahju panna tuli see soolaga kokku määrida ja esimene ring ahjus kestis 30 minutit. Suits tegi saba kiiresti päris kauniks...

Ja nüüd kaste peale ning nii iga 10 minuti tagant umbes 1,5 tundi. Põhiline, et ahjust tuleb valget suitsu ja piisavalt kuumust.



NB!
BBQ ahju kuumuse kohta numbrites ei oska ma öelda kuna meie ahi on Ameerika tüüpi. Selleks hoian kogu aeg ahju sooja ja ideaalse piiril kuid ilmselgelt on vaja termomeeter lähiajal muretseda!

Mis ma oskan öelda- see oli lihtsalt imehea. Ei ole lind, loom ega kala! Kuid veidi meenutas angerjat! Rasvane ja rammus ning palju ei söö aga see maitse oli uskumatult meeldiv.

Taas suurepärane õppetund kuna olin valmis selleks, et see koprasaba nagunii ei kõlba süüa. Tasub ikka proovida ning parem hilja kui mitte kunagi :)

Kommentaare ei ole: